De bezorgers van de Diggelfjoer, met daarin een artikel over ons, doen deze week ook een folder van Energie VanOns bij je in de bus. Energie VanOns is onze energieleverancier. Je kunt er tegen concurrerende prijs stroom en gas afnemen. Als je dat doet komt er jaarlijks € 75,- van je betaalde geld retour naar Wommels. Dat wordt gestort op de bankrekening van de WEK, waar je dan automatisch lid van bent. Het geld dat retour komt, de wederverkopersvergoeding genaamd, kunnen we in Wommels besteden aan duurzaamheids- en leefbaarheidsprojecten. Je kunt daar als lid zelf over meebeslissen. Ook kun je in WEK-verband meedenken en -werken aan de verduurzaming van Wommels. Met alle andere klanten van Energie VanOns en de leden van onze 100 zustercoöperaties die daar bij aangesloten zijn vormen we de beweging VanOns. Samen werken we aan een duurzame samenleving en economie en strijden we tegen de klimaatverandering.

Wij willen graag meer leden bij de WEK en klanten bij Energie VanOns. Dan kunnen we meer doen. Als alle 900 huishoudens aan zouden sluiten hadden we jaarlijks 900 x € 75,- = € 67.500,- te besteden aan leefbaarheids- en duurzaamheidsdoelen. Daar zouden we met zijn allen heel wat mee kunnen doen. We hebben voor onze leden een energiepremieregeling die inhoudt dat als je bij jezelf thuis een duurzaamheidsinvestering doet, je daarvoor een bijdrage in de kosten kunt krijgen.

We hebben zonnedaken op De Boskranne en It Bynt financieel ondersteund en bijgedragen aan een speeltoestel in de speeltuin van de Fûgelwyk. Ook hebben we het postcoderoosproject op It Trochpaad opgezet. Momenteel doen we onderzoek naar deelauto rijden in Wommels en mogelijkheden om Wommels aardgasvrij te krijgen.

Als je zo goedkoop mogelijk wilt moet je niet bij ons zijn; tegen prijsvechters boksen we niet op.

Wel zijn we goedkoper dan de grote leveranciers. Wij zijn er voor Wommels (en Iens), de lokale opwek van energie, het milieu, de strijd tegen klimaatverandering en CO2 en voor elkaar.

Dus sluit je aan bij ons en word één VanOns. Dan gaan we er voor.

Bezorgers van de Diggelfjoer: hartelijk dank voor jullie hulp.