Voor onze eigen leden hebben we de “energiepremieregeling voor leden“. Middels  dit formulier kun je als lid een bijdrage aanvragen in de kosten van de aanschaf van energiezuinige apparaten, het nemen van isolatiemaatregelen in de eigen woning en de aanschaf van een installatie waarmee stroom of warmte kan worden opgewekt (bijv. zonnepanelen). In 2019 zijn er door onze leden voor ruim € 60.000,- aan energiebesparende maatregelen getroffen. Daar hebben we met € 4400,- in kunnen bijdragen, dus dat scheelde een flinke slok op de borrel. Als je ook een energiebesparende maatregel treft in je huis die voor een bijdrage in de kosten in aanmerking komt (zie formulier) vul het formulier dan in en lever het in.

 

 

 

 

 

Op het dak van de brede school It Trochpaad hebben wij met 24 participanten een collectief zonnedak van 200 panelen gerealiseerd. Het collectieve dak is als een postcoderoosproject opgezet en  op 25-01-2018 in gebruik genomen.

Met zonnepanelen spaar je het milieu, je produceert groene stroom zonder CO2-uitstoot. Het collectieve dak heeft een aantal voordelen: de regeling verlaagd tarief (Postcoderoosregeling) is gegarandeerd 15 jaar geldig, salderen met eigen panelen staat ter discussie; je kunt er aan mee doen als je zelf een niet geschikt dak hebt (ligging, boom ervoor, beschermd dorpsgezicht, huurwoning) of de financiële middelen niet hebt voor eigen zonnepanelen of het onderhoud ervan niet wilt (of kunt) doen. Het levert meer op dan je geld op de bank laten staan.

In deze folder kun je meer lezen over dit project.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Janny Dijkstra

 

Wij willen nog wel meer postcoderoosprojecten realiseren. Geschikte daken hebben wij al, nu nog de participanten. Heb je belangstelling om mee te doen, laat het ons weten via de mail: info@wekwommels.nl  of klik (ook voor meer informatie) op onderstaande button.

Je kunt meedoen door een aantal zonparticipaties te kopen. Ze kosten € 99,- per stuk (normaal ruim € 300,-). Vervolgens betaal je een jaarlijkse contributie van € 17.50. Van de stroom die je er mee opwekt krijg je va je eigen verbruik de energiebelasting terug. Elk zonnepaneel levert jaarlijks  zo’n € 30,- op. Na aftrek van de contributie blijft er € 12.50 per zonnepaneel per jaar voor je over. Bij 10 zonnepanelen is dat dus € 125,- per jaar.