Voor het vierde jaar op rij staat onze energieleverancier Energie VanOns op nummer 1 in de groene stroomranking! EVO scoort ook in 2021 de maximale score van 10 én staat helemaal bovenaan. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet ons in 2021 opnieuw op een gedeelde eerste plaats.

Een duurzaam leven begint met lokale groene stroom
Zowel voor de consumentenmarkt als de zakelijke markt staat de groene stroom van EVO op allereerste plaats. Deze groene stroom komt van eigen bronnen: lokale opwekprojecten, voor het overgrote deel van kleinschalige energiecoöperaties. Zo is zeker dat devstroom donkergroen is én bovendien omarmd wordt door de plaatselijke bewoners. Geen ongewenst zonnepark in de achtertuin, maar projecten waar een dorp of streek zelf voor kiest. Directeur Jaap Hoeksema: “Lokaal kopen wordt steeds belangrijker.  Jouw streek, jouw stroom.

Een eenvoudige manier om de CO₂-uitstoot te reduceren, is door stroom af te nemen die afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Door te kiezen voor een energieleverancier die volledig groene stroom levert verbeter je direct je CO₂-voetafdruk.

Heel Nederland kiest bewust voor groen
EVO is jaren geleden in het noorden gestart (toen nog als Noordelijk Lokaal Duurzaam), maar heeft inmiddels klanten én bronnen in alle windstreken van Nederland. In 2021 steeg het aantal klanten van buiten Groningen, Friesland en Drenthe niet alleen, maar verdubbelde zelfs. Die klanten lijken ook nog eens heel bewust voor lokale groene stroom te kiezen. Het aantal opzeggingen ligt bij Energie VanOns namelijk mijlenver onder het voor energiebedrijven gebruikelijke percentage.

Hieronder de ranking: