Voor het derde jaar op rij staat Energie VanOns bovenaan in de jaarlijkse stroom ranking van 2020! De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en belonen ons dit jaar met een gedeelde eerste plaats. We zijn bijzonder trots op deze erkenning als duurzame voorloper in groene energie. Samen met meer dan 100 bij ons aangesloten energiecoöperaties zullen we ons de komende jaren blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van échte duurzame energie.

Lokaal opgewekt, lokaal afgenomen, lokaal geleverd door jullie eigen energiebedrijf
Onze energie wordt 100% duurzaam en lokaal opgewekt. Mensen in de buurt van onze coöperaties kopen de lokaal opgewekte groene energie via jullie eigen coöperatieve energiebedrijf ‘Energie VanOns’.

Maatschappelijke duurzaamheid
Inmiddels is er door Energie VanOns meer dan € 1.500.000 uitgekeerd aan de energiecoöperaties in de ´VanOns’ beweging. Geld wat ingezet wordt om de eigen gemeenschap duurzamer te maken en de inwoners daarvan mee te laten genieten.

Prijs
Veel van onze coöperaties willen inzicht in hoe de tarieven van Energie VanOns zich verhouden tegenover andere energieleveranciers. We verkopen aan de basis niet op prijs maar klanten nemen dit wel mee in de overweging om over te stappen. De valkuil is dat we het zelf ook over de prijs willen hebben en vergeten waarom we als coöperatieve beweging hier zoveel energie in steken.

Goedkoper dan de grootste drie
Wij streven ernaar om met onze prijzen lager te zitten dan de grootste drie spelers op de energiemarkt, Eneco, Essent en Nuon. Dit lukt ons vaak maar niet altijd. Met name wanneer concurrenten stunten met hun tarieven.

 

Hierboven staan de maandelijkse tarieven in een prijsvergelijk. Dit zijn de tarieven die een klant voor stroom en gas betaalt. Deze tarieven komen rechtstreeks van de websites van de energieleveranciers en bevatten dus geen aanbiedingsprijzen van vergelijksites.

Consument

  • De vaste tarieven zijn wederom gestegen, hierdoor ontstaat er een steeds groter verschil tussen de vaste en variabele tarieven. Een variabel contract is op dit moment goedkoper. In juli worden de variabele tarieven herzien.
  • Op jaarbasis zijn wij 47 euro goedkoper dan Vandebron en 29 euro goedkoper dan Greenchoice, onze twee grootste concurrenten.
  • Op jaarbasis zijn wij € 18,22 per jaar goedkoper dan het gemiddelde van Essent, Vattenfall en Eneco.

MKB

  •  De MKB tarieven zijn net zoals bij de concurrenten gestegen. Vattenfall is wederom opvallend goedkoop.
  • De tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van Greenchoice.
  • De tarieven van Energie VanOns zijn deze maand relatief hoog, maar de vaste leveringskosten zijn daarentegen laag.

Geen aanbiedingen vergelijkingssites
Wij kiezen er bewust voor om geen geld te investeren in oplossingen voor ‘snelle’ klantengroei door aanbiedingen te doen op vergelijkingswebsites (gaslicht.com en Independer). Klanten van Energie VanOns komen via de organische weg binnen, dus via de energiecoöperaties.

Voor een schonere leefomgeving
Als je energie van Energie VanOns afneemt krijg je niet alleen 100% duurzaam en lokaal opgewekte energie maar je helpt ook mee aan een beter milieu. Per gezin besparen wij zo´n 3.300kg CO₂ op jaarbasis. Samen met de energiecoöperaties werken wij hard aan de transitie naar duurzame energie. Wij vinden het ontzettend belangrijk om omwonenden van energiecoöperaties hierbij te betrekken en mee te laten genieten van de voordelen van lokaal opgewekte energie.