Momenteel loopt de Urgenda campagne ‘Zet ‘m op 60’. Iedereen wordt aangespoord de watertemperatuur van de cv naar 60 graden Celsius te verlagen. Dit om het op gasverbruik te besparen, wat goed is voor het milieu. En voor je eigen portemonnee.

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat.

Op de website zetmop60.nl staan gratis korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels. Je kunt eerst je merk en type ketel kiezen en vervolgens klikken naar het instructiefilmpje voor jou ketel. Als het gelukt is kun je je aanmelden voor de winactie waarbij o.a. een jaar lang gratis energie te winnen is.