In het kader van de actie Energiezuinig Wommels van de WEK, Doarpsbelang Wommels en Elkien zijn in oktober 12 klusteams druk bezig met de 120 aanvragen gratis kleine energiebesparende maatregelen die op de flyers ingevuld waren. Door heel Wommels werden tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen, brievenbusborstels, deurborstelstrips en waterbesparende douchkoppen en dergelijke aangebracht door vrijwilligers van diverse clubs, die daarmee € 50,- per klus verdienen voor hun vereniging. De bewoners zijn er erg blij mee en hopen komende winter flink wat lagere energiekosten te hebben. Met name als de gasprijs weer veel hoger wordt, net als vorige winter, kan dat nogal schelen.

Ook de middels de flyer aangevraagde energiecoachingsgesprekken worden gepland. Hierbij kijken de energiecoaches samen met de bewoners naar mogelijkheden tot energiebesparing in het dagelijks gebruik. Tevens worden de aangevraagde energiescans (68) met de warmtebeeldcamera door de warmtescanners van de WEK gepland, alsmede de deskundige energieadviezen van woningen en het waterzijdig inregelen van de cv.

Zo wordt Wommels een stukje duurzamer. De meest duurzame energie is de energie die je niet gebruikt. Het is de bedoeling dat veel inwoners van Wommels er komende winter wat comfortabeler bij zitten en hun energiekosten hen niet in financiële problemen brengen.

Wie de flyer afgelopen zomer niet ingevuld heeft, maar toch nog gebruik wil maken van de geboden mogelijkheden kan een mail sturen naar energiecoach@wekwommels.nl of even bellen naar 0620343380 (Lukas). De energiecoaches zitten ook elke eerste vrijdag van de maand in het energiecafé in de Bibliotheek.

Op de foto een paar leden (vlnr Pieter, Sybren Beert, Sytse, Pier en Djoeke) van enkele klusteams samen met professioneel energiecoach van de gemeente SWF, Johan Broeren.