De flyer van de actie Energiezuinig Wommels van onze Energiecoaches ism Doarpsbelang Wommels en Elkien wordt deze week (26-30 juni) door onze vrijwilligers bij alle inwoners van Wommels en Iens in de brievenbus gedaan. De actie is er in de eerste plaats voor bedoeld om inwoners van Wommels en Iens te helpen warmte binnen en kou buiten hun huis te houden. Op de achterkant van de flyer kun je aangeven of je de gratis kleine energiebesparende maatregelen die je daarbij kunnen helpen wilt ontvangen.

We hebben hier een aantal mogelijkheden aan toegevoegd die je kunnen helpen energie en dus geld en het milieu te besparen. Je kunt ook aangeven dat je bezoek van een van onze energiecoaches wilt (om samen met je naar besparingsmogelijkheden te kijken), dat je een energiescan met de warmtebeeldcamera van je woning wilt en of je, tegen een bijdrage van € 100,- in de kosten, een deskundig energieadvies over je woning wilt of je cv waterzijdig in wilt laten regelen. De laatste twee mogelijkheden alleen bij koopwoningen; Elkien doet dit als het nodig zelf.

Op de informatieavond over deze actie van woensdag 7 juni in It Dielshûs zei Ytsen Strikwerda dat Elkien van harte aan deze actie meewerken. Ér zijn nog flink wat woningen bij Elkien met een slecht energielabel. Elkien kan dit niet op korte termijn verhelpen, maar op de lange termijn worden alle woningen verbeterd. In de tussentijd kunnen de kleine energiebesparende maatregelen helpen. Strikwerda gaf aan dat ze bij Elkien, toen de energieprijzen extreem hoog waren, verwacht hadden dat veel mensen door geldgebrek met huurachterstand zouden komen te zitten. Dat viel mee, mensen draaiden over het algemeen de kachel uit of zetten die op een zeer laag pitje. En zaten dus in de kou.

Met onze actie willen wij proberen te voorkomen dat dat de komende winters weer nodig is. In de week na de bezorging komen onze vrijwilligers je antwoord ophalen. Als je niet thuis bent kun je je antwoord ook inleveren bij ons inleverpunt Vicarystraat 6 of ons online middels een antwoordformulier je antwoord doorgeven.

Vul de antwoordstrook in, wij helpen je graag.