Warenhuis van der Velde heeft recent besloten om volledig over te stappen op de duurzame LED verlichting om zo te besparen op de energiekosten en klanten een betere winkelervaring te bieden. Inmiddels zijn de winkel, het magazijn, het kantoor en de goederenontvangst volledig verduurzaamd met LED verlichting.

Eigenaresse Grietje van der Velde was al langere tijd op zoek naar een manier om de organisatie volledig te verduurzamen. Toen zij uiteindelijk in contact kwam met leverancier Saled, was zij snel overtuigd van de voordelen die LED verlichting de organisatie te bieden heeft. De overstap op LED verlichting heeft geresulteerd in een substantiële kwaliteitsverbetering en besparing op de energiekosten.

Kwaliteitsverbetering

Met het gebruik van LED verlichting is de productpresentatie aanzienlijk verbeterd: de schappen en gangpaden zijn met de nieuwe verlichting nu goed en aantrekkelijk verlicht. Vaste klanten viel de vernieuwde verlichting direct op: “de producten komen op deze manier beter tot hun recht” en “het is fijner winkelen”.

Besparing

Naast het feit dat de LED verlichting voordelen oplevert voor de klanten en de presentatie van warenhuis van der Velde, levert het gebruik van LED verlichting ook een aanzienlijke financiële en milieutechnische besparing op ten opzichte van de conventionele verlichting die het warenhuis voorheen gebruikte. De LED verlichting levert een jaarlijkse energiebesparing van 27.000 kWh op en een CO2-reductie van 15.300 kilogram per jaar.