Vandaag is de grootste energiebewustwordingscampagne aller tijden, de Elfwegentocht, van start gegaan: twee weken lang fossielvrij, of in ieder geval zo weinig fossiel mogelijk, vervoer in Friesland. Heel veel mensen en bedrijven spannen zich er voor in. Iedereen kan in plaats van met de benzine- of dieselauto een alternatief kiezen om te komen waar hij of zij heen wil: fiets, benenwagen, blauwe diesel, openbaar vervoer op niet-fossiele brandstof, elektrisch. Wij hebben een van de 21 elektrische BMW i3’s beschikbaar om mensen fossielvrij vervoer te bieden. Theunis Boonstra, Auke de Boer, Jelle de Boer, Tsjalke Gaastra, Piet de Jong, Pier Zijlstra en Lukas Offinga rijden taxi voor je. Vraag een rit aan via info@wekwommels.nl of 0620343380. Kan ook bij de chauffeurs. Ritten zijn gratis. Zijn er geen ritten en hoeft de auto niet te worden opgeladen, dan staat hij op de Terp bij het WEK-doek en kun je er een proefrit in maken en zo ervaren wat elektrisch rijden is.

 

De BMW’s kwamen vanochtend aan bij de Fabriek in Leeuwarden en werden na een toespraak van projectleider van de Elfwegentocht, Tsjeard Hofstra, onder de gebruikende bedrijven en coöperaties verdeeld.

De witte is voor Wommels, de blauwe voor huisartsenpraktijk De Tsjasker Witmarsum van Marieke de Boer, die er woon-werkverkeer mee gaat doen, ook voor personeel, en visites rijden.