Ons eigen coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns vergelijkt regelmatig haar tarieven met die van andere leveranciers. Meestal lukt het om goedkoper te zijn dan de grote drie leveranciers, Nuon, Essent en Eneco (stuntprijzen niet in aanmerking genomen). Hoewel dit niet het hoofddoel van onze beweging is komt het toch vaak ter sprake en nemen potentiële klanten het soms mee in hun overwegingen om over te stappen.

Hieronder de vergelijking van prijzen voor particulieren:

Voor ZZP en MKB is de vergelijking als volgt:

Tarieven particulier en zakelijk staan ook op de website van Energie VanOns.

De beweging VanOns kent inmiddels meer dan honderd coöperaties (106) waarvan de leden 100% duurzaam en lokaal opgewekte stroom afnemen van Energie VanOns. De coöperaties werven de klanten; EVO maakt geen reclame, maar geeft de coöperaties per klant een jaarlijkse vergoeding (€75,-). In totaal is er al meer dan anderhalf miljoen aan de coöps uitgekeerd. Geld dat allemaal de lokale gemeenschap ten goede gekomen is in de vorm van duurzaamheids- en leefbaarheidsprojecten en bij ons, de WEK, ook rechtstreeks aan de leden middels de energiepremieregeling.

De stroom die EVO levert leverde voor het tweede achtereenvolgende jaar de eerste plaats op in de groene stroom ranking van Consumentenbond en andere partijen.

 

Overweeg je klant van EVO en lid van de WEK te worden, dan kun je eerst je maandbedrag hier laten berekenen  en vervolgens je gegevens invullen. Opzeggen bij je huidige leverancier wordt voor je geregeld.